Cukkini fasírt



Elkészítés:
1. A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük finomra, és keverjük össze a liszttel.
2. Tegyük a masszát egy szitára, és hagyjuk 90 percig lecsepegni.
3. A burgonyát főzzük puhára, hámozzuk meg, és törjük át. A juhsajtot morzsoljuk szét.
4. A cukkinis, lisztes masszát jól nyomkodjuk ki, és keverjük össze az áttört burgonyával, a juhsajttal, a reszelt parmezánnal, a zsemlemorzsával, a tojással,a vagdalt mentával és a borssal.
5. Dolgozzuk össze az egészet egységes masszává, majd pihentessük a hűtőszekrényben kb. 180 percig.
6. Formáljunk a masszából kis gombócokat, forgassuk lisztbe, és süssük forró olajban, közepes hőfokon, pirosra. A felesleges olajat csepegtessük le, és azonnal tálaljuk.