Sült penne paprikával



Elkészítés:
1. Süssük meg a kaliforniai paprikákat a grillen meg-megforgatva, míg a bőre feketévé nem ég. Ekkor tegyük egy nejlonzacskóba, kössük be szorosan és hagyjuk 10 percig állni benne. Kibontva a zacskóból hámozzuk meg egy papírtörlő segítségével, majd vágjuk vékony csíkokra.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben nem egészen al dente (roppanósra).
3. Ezalatt forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött és süssünk benne egy gerezd fokhagymát aranyszínűre. Végül vegyük le a tűzről.
4. Apróra vágjuk fel a másik fokhagymagerezdet és tegyük a serpenyőbe a leöblített kapribogyóval, a kaliforniai paprikával, a petrezselyemmel és a kenyérmorzsával. Sóval, borssal ízesítsük.
5. Főzzük mindezt alacsony tűz fölött 10 percig, néha-néha megkeverve. Adjuk hozzá az oregánót is és vegyük le a tűzről.
6. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vajazzunk ki egy sütőedényt. Szűrjük le a tésztát és tegyük hozzá a kaliforniai paprikás szósz felét.
7. Ezt a keveréket rakjuk a kivajazott sütőedény aljába, a megmaradt szósszal pedig takarjuk le. A tetejét szórjuk meg a reszelt parmezánnal.
8. Süssük 15 percig, vagy amíg ropogós, aranybarnára sül a teteje.