Padlizsánkrém

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsánkrém
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg padlizsán
2 db enyhén csípős pfefferoni paprika
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
½ db citrom leve
5 dkg juhsajt
5 dkg dióbél
2 nagyobb gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A padlizsánba (kisebb darabokat válasszunk a krémhez) villával többször szúrjunk bele, és süssük a sütőben 60 perc alatt puhára, majd húzzuk le a héját.

2. A fokhagymát tisztítsuk meg, és vagdaljuk apróra. A diót vagdaljuk durvára, a juhsajtot morzsoljuk össze.

3. A padlizsánt törjük át (vagy turmixoljuk), és keverjük össze a citromlével, ecettel, sóval és olajjal.

4. Keverjük a fokhagymát, diót, juhsajtot a padlizsánpürébe.

5. Végül keverjük hozzá a friss tojássárgáját és a borsot.

6. Tegyük a pürét kb. 30 percre hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítsük a pfefferoni paprikákkal.

Padlizsánkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 153 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Padlizsánkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
recepttár