Padlizsánkrém



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A padlizsánba (kisebb darabokat válasszunk a krémhez) villával többször szúrjunk bele, és süssük a sütőben 60 perc alatt puhára, majd húzzuk le a héját.
2. A fokhagymát tisztítsuk meg, és vagdaljuk apróra. A diót vagdaljuk durvára, a juhsajtot morzsoljuk össze.
3. A padlizsánt törjük át (vagy turmixoljuk), és keverjük össze a citromlével, ecettel, sóval és olajjal.
4. Keverjük a fokhagymát, diót, juhsajtot a padlizsánpürébe.
5. Végül keverjük hozzá a friss tojássárgáját és a borsot.
6. Tegyük a pürét kb. 30 percre hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítsük a pfefferoni paprikákkal.