Unami leves sertéshússal töltött gyozával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Unami leves sertéshússal töltött gyozával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db gyoza
17 és fél dkg sovány darált sertéshús
½ teáskanál kukoricakeményítő
1 nagy csipet őrölt feketebors
1 teáskanál hoisin-szósz
1 és ¼ teáskanál ötfűszerkeverék
10 gramm finomra vágott metélőhagyma
3 szál finomra vágott spárga
1 evőkanál világos halszósz
vagy
1 evőkanál tamari
Az alapléhez:
másfél evőkanál halszósz
½ evőkanál balzsamecet
4 szem fekete olajbogyó
20 gramm parmezán sajt héja
2 gerezd hámozott fokhagyma
15 gramm vargánya gomba
15 gramm napon szárított paradicsom

Elkészítés:

1. Amíg az alaplé készül, állítsuk össze a gombócokat. A darált húst, a spárgát, a metélőhagymát, az ötfűszer-keveréket, a tamari vagy szójaszószt, a halszószt, a hoisin szószt, a fekete borsot és a kukoricakeményítőt alaposan dolgozzuk össze.

2. Terítsük ki (az ázsiai boltokban általában fagyasztva kapható) gyoza tésztalapokat, és takarjuk le nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

3. Tegyünk a munkafelület mellé egy kis tál hideg vizet. Vegyünk egy tésztalapot az egyik kezünkbe, és tegyünk kiskanálnyi tölteléket a közepébe. Ujjainkat mártsuk a vizbe, nedvesítsük meg a tészta széleit, majd hajtsuk félbe félköralakban, és a széleinél illesszük össze.

4. A széleket 4-5 helyen hajtogassuk vissza (mint a rakott szoknyát), és minden egyes hajtás után csippentsük össze, hogy jól záródjon.

5. A megtöltött gyozát tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és takarjuk le nedves konyharuhával, majd töltsük meg a többi tésztalapot is.

6. Az alaplét melegítsük gyönygöző forrásig. Egy másik, nagyméretű lábosban forraljunk vizet, és főzzük a töltött tésztákat 5 percig (2 perc elteltével fordítsuk meg).

7. Szűrőlapáttal vegyük ki, osszuk el mélytányérokba, és merjük rá a forró levest. Tálaljuk azonnal.

Unami leves sertéshússal töltött gyozával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 254 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
Unami leves sertéshússal töltött gyozával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
lexikon