Unami leves sertéshússal töltött gyozával



Elkészítés:
1. Amíg az alaplé készül, állítsuk össze a gombócokat. A darált húst, a spárgát, a metélőhagymát, az ötfűszer-keveréket, a tamari vagy szójaszószt, a halszószt, a hoisin szószt, a fekete borsot és a kukoricakeményítőt alaposan dolgozzuk össze.
2. Terítsük ki (az ázsiai boltokban általában fagyasztva kapható) gyoza tésztalapokat, és takarjuk le nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.
3. Tegyünk a munkafelület mellé egy kis tál hideg vizet. Vegyünk egy tésztalapot az egyik kezünkbe, és tegyünk kiskanálnyi tölteléket a közepébe. Ujjainkat mártsuk a vizbe, nedvesítsük meg a tészta széleit, majd hajtsuk félbe félköralakban, és a széleinél illesszük össze.
4. A széleket 4-5 helyen hajtogassuk vissza (mint a rakott szoknyát), és minden egyes hajtás után csippentsük össze, hogy jól záródjon.
5. A megtöltött gyozát tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és takarjuk le nedves konyharuhával, majd töltsük meg a többi tésztalapot is.
6. Az alaplét melegítsük gyönygöző forrásig. Egy másik, nagyméretű lábosban forraljunk vizet, és főzzük a töltött tésztákat 5 percig (2 perc elteltével fordítsuk meg).
7. Szűrőlapáttal vegyük ki, osszuk el mélytányérokba, és merjük rá a forró levest. Tálaljuk azonnal.