Lencsés bulgur

| Zöldséges bulgur receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lencsés bulgur
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg finomszemcséjű bulgur
15 dkg száraz lencse
2 fej apróra vágott hagyma
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Mossuk meg és hagyjuk pár óráig vízben állni a lencsét, hogy megduzzadjon.

2. Majd tegyük egy fazékba és másfélszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg: ügyelve, hogy a forrástól számítva egyre csendesebb legyen a tűz.

3. Ha a lencse már szinte megfőtt, adjuk hozzá a bulgurt is, és ha túl sűrű, öntsünk hozzá még egy kevés vizet.

4. Sózzuk, és fedjük le, csendesen főzzük körülbelül 20 percig.

5. Ha a bulgur is megpuhult, lehúzhatjuk a tűzről, fedjük le és még egy ideig hagyjuk állni.

6. Eközben egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg benne a hagymát, majd a hagymás olajat öntsük rá a lencsés bulgurra, keverjük össze és máris tálalhatjuk.

A tradicionális libanoni konyha remeke igazán könnyen elkészíthető étel, nem igényel különleges szakácstudást.
Lencsés bulgur
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Lencsés bulgur
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
recepttár