Burgonyagnocchi vajjal és zsályával

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyagnocchi vajjal és zsályával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
30 dkg finomliszt
2 nagyobb tojás
ízlés szerint
A szószhoz:
12 és fél dkg vaj
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 levél zsálya

Elkészítés:

1. A gnocchihoz főzzük a burgonyát sós vízben, míg megpuhul, körülbelül 20-25 percig. Szűrjük le, húzzuk le a héját és törjük át.

2. Fokozatosan keverjük hozzá a tojások sárgáját, a sót és annyi lisztet, hogy puha tésztát gyúrhassunk belőle.

3. Vegyünk ki egy adag tésztát, és nyújtsuk ki egy vékonyan belisztezett munkalapon. Sodorjunk belőle egy körülbelül 1 cm átmérőjű hurkát.

4. Vágjuk kb. 2,5 centiméteres darabokra. Folytassuk a munkát, míg el nem fogy a tészta. A gnocchik csíkozásához használjunk villát.

5. Tegyük a gnocchikat egy tiszta konyharuhára, és hagyjuk állni 60 percig.

6. Forraljunk fel egy fazék sós vizet. Kis adagokban főzzük ki a gnocchikat. Néhány perc után feljönnek a felszínre. Kevergessük 1-2 percig, aztán halásszuk ki őket egy szűrőkanállal. Tegyük a gombóckákat egy előmelegített tálba. Folytassuk a munkát, míg az összes gnocchi megfő.

7. A szószhoz olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a zsályát, majd locsoljuk meg vele a gnocchikat. Végül szórjuk rájuk a parmezánt, és még forrón tálalajuk.

Burgonyagnocchi vajjal és zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 456 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Burgonyagnocchi vajjal és zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
hírlevél