Burgonyagnocchi vajjal és zsályával



Elkészítés:
1. A gnocchihoz főzzük a burgonyát sós vízben, míg megpuhul, körülbelül 20-25 percig. Szűrjük le, húzzuk le a héját és törjük át.
2. Fokozatosan keverjük hozzá a tojások sárgáját, a sót és annyi lisztet, hogy puha tésztát gyúrhassunk belőle.
3. Vegyünk ki egy adag tésztát, és nyújtsuk ki egy vékonyan belisztezett munkalapon. Sodorjunk belőle egy körülbelül 1 cm átmérőjű hurkát.
4. Vágjuk kb. 2,5 centiméteres darabokra. Folytassuk a munkát, míg el nem fogy a tészta. A gnocchik csíkozásához használjunk villát.
5. Tegyük a gnocchikat egy tiszta konyharuhára, és hagyjuk állni 60 percig.
6. Forraljunk fel egy fazék sós vizet. Kis adagokban főzzük ki a gnocchikat. Néhány perc után feljönnek a felszínre. Kevergessük 1-2 percig, aztán halásszuk ki őket egy szűrőkanállal. Tegyük a gombóckákat egy előmelegített tálba. Folytassuk a munkát, míg az összes gnocchi megfő.
7. A szószhoz olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a zsályát, majd locsoljuk meg vele a gnocchikat. Végül szórjuk rájuk a parmezánt, és még forrón tálalajuk.