Párolt borjúfrikandó

Vitello in fricando

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Párolt borjúfrikandó
Eszközök: kés, lábas, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet pármai sonka
60 dkg borjúdió
vagy
60 dkg borjúfrikandó
1 csokor petrezselyem
1 szál sárgarépa
5 dkg vaj
2 kisebb fej vöröshagyma
4 szem szegfűszeg
igény szerint húsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint
néhány zellerlevél

Elkészítés:

1. Vágjuk le a sonkáról a zsíros részeket, és ezt használjuk zsiradékként a húshoz.

2. A szegfűszegeket szúrjuk bele a hagymákba.

3. Először a sonkáról levágott zsíros részekből olvasszuk ki a zsiradékot, majd a vajjal együtt nagy lángon forrósítsuk fel, és pirítsuk meg benne a felaprított húsos sonkát az egészben hagyott hagymákkal együtt.

4. Ha jól megpirultak, tegyük a serpenyőbe a borjúhúst is, és pirítsuk barnára minden oldalát. Ekkor tegyük mellé a kicsi darabokra vágott sárgarépát és a petrezselyemcsokrot a hozzákötözött zellerlevelekkel együtt.

5. Öntsük alá a bort, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyünk rá fedőt, és főzzük tovább kis lángon, kb. 50 percig, időnként megfordítva a húst. Ha úgy látjuk, hogy nagyon elfőtte a levét, akkor öntsünk alá kevés húslevest.

6. A kész húst vágjuk vékony szeletekre, öntözzük meg az átszűrt szafttal, és tálaljuk.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Párolt borjúfrikandó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 263 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Párolt borjúfrikandó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
szótár