Burgonyás borjú

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás borjú
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
165 dkg burgonya
220 dkg borjúlapocka
5 és fél dl paradicsomlé
35 ¾ dkg vaj
5 és fél fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borjúhúst vágjuk 5 x 5 cm-es kockákra. Tegyük a hagymával és 1,5 dl vízzel egy edénybe.

2. Forraljuk fel, néha keverjük meg, és főzzük, amíg a víz el nem párolog.

3. Adjuk hozzá a vajat, és pirítsuk meg a húst. Fűszerezzük sóval, borssal, és öntsük fel a paradicsomlével.

4. Öntsünk hozzá 2,5 dl vizet, és főzzük a húst letakarva, alacsony hőfokon, kb. 180 percig.

5. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra, és adjuk a húshoz.

6. Újra öntsünk rá 2,5 dl vizet, sózzuk meg, és főzzük alacsonyhőfokon, még 20 percig. Végül fűszerzzük borssal.

Burgonyás borjú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 355 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Burgonyás borjú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
cikkek