Burgonyás borjú
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A borjúhúst vágjuk 5 x 5 cm-es kockákra. Tegyük a hagymával és 1,5 dl vízzel egy edénybe.
2. Forraljuk fel, néha keverjük meg, és főzzük, amíg a víz el nem párolog.
3. Adjuk hozzá a vajat, és pirítsuk meg a húst. Fűszerezzük sóval, borssal, és öntsük fel a paradicsomlével.
4. Öntsünk hozzá 2,5 dl vizet, és főzzük a húst letakarva, alacsony hőfokon, kb. 180 percig.
5. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra, és adjuk a húshoz.
6. Újra öntsünk rá 2,5 dl vizet, sózzuk meg, és főzzük alacsonyhőfokon, még 20 percig. Végül fűszerzzük borssal.