Morzsolt kelt tészta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: gyúrás, szitálás
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg élesztő
10 dkg vaj
1 evőkanál kristálycukor
másfél kávéskanál
2 evőkanál olívaolaj
2 dl tej
40 dkg rétesliszt

Elkészítés:

1.Szitáljuk a lisztet a gyúródeszkára, majd keverjük el a cukorral és a sóval.

2.A vajat vagy a margarint apró darabkákban szórjuk a lisztre, és morzsoljuk el a tésztát.

3.A langyos tejben oldjuk fel az élesztőt, és az olajjal együtt adjuk a tésztához.

4.Gyúrjunk belőle nyújtható tésztát, formáljunk belőle cipót, és késsel vágjuk be. Szórjuk meg liszttel, és további felhasználásig tegyük félre.

Morzsolt kelt tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1144 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kép nélkül
Morzsolt kelt tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
recepttár