Töltött articsóka

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött articsóka
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb articsóka
másfél dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál kenyérbél
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Az atricsókát tisztítsuk meg külső leveleitől és szárától, mossuk meg, majd csöpögtessük le róla a vizet.

2. Készítsük el a tölteléket: keverjük össze a kenyérbelet, a szétnyomott kapribogyót és a zúzott fokhagymát.

3. A lecsöpögtetett articsóka belsejét töltsük meg a töltelékkel.

4. Egy lábos alját kenjük ki az olajjal és tegyük bele a töltött articsókát.

5. Enyhén sózzuk meg a tetejét, öntsük rá a bort, majd lefedve, nagyon lassú tűzön főzzük, körülbelül 60 percig. Melegen tálaljuk.

Töltött articsóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 306 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Töltött articsóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
van itthon