Tojásos bárányragu

Venosino

| Tojásos bárányragu receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tojásos bárányragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
80 dkg sovány bárányhús
50 dkg kárdi
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
8 dkg frissen reszelt pecorino sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kárdit tisztítsuk meg: szedjük szét, vegyük le róla a szúros leveleket, és a külső oldaláról zöldséghámozóval vágjuk le a rostos szálakat. Daraboljuk fel, mossuk meg, és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, és tartsuk melegen.

2. A hagymát vékonyan szeleteljük fel. A bárányhúst vágjuk falatnyi darabokra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és amikor forró, pirítsuk meg benne a húskockákat, majd adjuk hozzá a hagymát.

3. Tegyük bele 10 perc múlva a hámozott paradicsomot, és főzzük még kb. 30 percig (ha közben nagyon elfőné a levét, akkor öntsük alá a kevés húslevest vagy vizet).

4. Ekkor tegyük bele a kárdit, és kis lángon forraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Sózzuk ízlés szerint.

5. Közben a tojásokat és a sajtot keverjük össze habverővel. Adjuk hozzá a petrezselymet, és sózzuk ízlés szerint.

6. Öntsük át a húst és a zöldségeket egy kerek sütőtálba, csurgassuk a tetejére a tojásos keveréket, és tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe. Akkor tálaljuk, amikor a tojás szilárdulni kezd. A sütőtál méretétől függ, hogy mennyire lesz sűrű a hús szaftja.

Tojásos bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 279 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Tojásos bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
hírlevél