Kapucsínós kockák

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kapucsínós kockák
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szem kávé
1 teáskanál instant kávé
1 csipet
2 evőkanál baracklekvár
10 dkg durvára vágott dióbél
10 dkg finomliszt
2 nagyobb tojás
1 teáskanál vaníliaesszencia
10 dkg barna nádcukor
6 dkg vaj
A mázhoz:
2 teáskanál vaníliaesszencia
30 dkg porcukor
25 dkg vaj

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm széles, szögletes tepsit.

2. Olvasszuk fel a darabokra tört csokoládét gyöngyöző víz fölött. Vegyük le az edényt a tűzhelyről, tegyük félre és hagyjuk langyosra hűlni az olvasztott csokoládét.

3. Elektromos habverővel, magas fordulatszámon verjük habosra a vajat a nádcukorral és a vaníliaesszenciával együtt. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat.

4. Dolgozzuk össze a liszttel, az instant kávéval és egy csipetnyi sóval. Adjuk hozzá a durvára vágott diót és az olvadt csokoládét, majd alaposan keverjük össze.

5. Öntsük a tésztát az előzőleg előkészített tepsibe. Süssük kb. 25-30 percig, amíg a közepén is kissé megszilárdul. A közepébe szúrt fogvájónak ragacsosnak kell lennie. Hagyjuk langyosra hűlni a süteményt a tepsiben kb. 15 percig.

6. Melegítsük fel a baracklekvárt és öntsük a süteményre, majd hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.

7. Készítsük el a bevonatot. Ehhez dolgozzuk össze közepes fordulatszámon a vajat, a porcukrot és a vaníliaesszenciát, míg világos, habos krémet kapunk.

8. Kenjük a sütemény tetejére, és várjuk meg, amíg megszilárdul. Vágjuk 16-20 négyzet vagy téglalap alakú kockára, és díszítsük mindegyiket egy-egy kávészemmel.

Kapucsínós kockák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 234 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Kapucsínós kockák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
tippek, fortélyok