Töltött rizsgolyók



Elkészítés:
1. A szárított gombát tegyük egy tálba, és öntsünk rá langyos vizet, hogy ellepje. Hagyjuk állni körülbelül 20 percig.
2. Öntsük a hideg vizet, 4 felaprított paradicsomot, a vaj háromnegyed részét és a sót egy nagyobb serpenyőbe. Forraljuk fel, és adjuk hozzá a rizst. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk főni, míg a rizs meg nem puhul (körülbelül 15 perc).
3. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a parmezánt és a tojásokat. a keveréket terítsük el egy lapostányéron, hogy kihűljön.
4. Közben szűrjük le a gombát, és vágjuk nagyobb darabokra. Melegítsük meg a megmaradt vajat közepes lángon, és süssük benne a gombát a hagymával, a zellerel, a marhahússal, az apróra vágott csirkemájjal és a sonkával körülbelül 4-5 percig.
5. Adjuk hozzá a maradék paradicsomot, és sózzuk meg. Fedjük le és hagyjuk lassú tűzön párolódni, míg a szósz besűrűsödik (körülbelül 20 percig). Keverjük meg gyakran, nehogy leragadjon.
6. Egy evőkanál segítségével formáljunk tojás nagyságú gombócokat a rizsből. Fúrjunk egy lyukat a gombócokba, majd töltsük meg őket a húsos szósszal, végül tegyünk bele egy-két kockát a mozzarellából. Egy kis rizzsel foltozzuk be a lyukat.
7. Hempergessük meg a töltött rizsgombócokat a zsemlemorzsában, és tegyük őket félre egy tányérra. Folytassuk, amíg az össze rizs, húsos töltelék és sajt el nem fogy.
8. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben jó forróra. Süssük benne a rizsgolyókat, míg aranybarnára nem pirulnak. Itassuk le róluk az olajat papírtörlővel, és tálaljuk frissen.