Töltött rizsgolyók

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött rizsgolyók
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db csirkemáj
35 dkg rövid szemű rizs
5 nagyobb érett, hámozott paradicsom
5 dl olívaolaj
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg kockára vágott mozzarella sajt
6 dkg apróra vágott sonka
1 db apróra vágott zellerszár
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
2 nagyobb tojás
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dkg darabolt vaj
5 dl hideg víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított gombát tegyük egy tálba, és öntsünk rá langyos vizet, hogy ellepje. Hagyjuk állni körülbelül 20 percig.

2. Öntsük a hideg vizet, 4 felaprított paradicsomot, a vaj háromnegyed részét és a sót egy nagyobb serpenyőbe. Forraljuk fel, és adjuk hozzá a rizst. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk főni, míg a rizs meg nem puhul (körülbelül 15 perc).

3. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a parmezánt és a tojásokat. a keveréket terítsük el egy lapostányéron, hogy kihűljön.

4. Közben szűrjük le a gombát, és vágjuk nagyobb darabokra. Melegítsük meg a megmaradt vajat közepes lángon, és süssük benne a gombát a hagymával, a zellerel, a marhahússal, az apróra vágott csirkemájjal és a sonkával körülbelül 4-5 percig.

5. Adjuk hozzá a maradék paradicsomot, és sózzuk meg. Fedjük le és hagyjuk lassú tűzön párolódni, míg a szósz besűrűsödik (körülbelül 20 percig). Keverjük meg gyakran, nehogy leragadjon.

6. Egy evőkanál segítségével formáljunk tojás nagyságú gombócokat a rizsből. Fúrjunk egy lyukat a gombócokba, majd töltsük meg őket a húsos szósszal, végül tegyünk bele egy-két kockát a mozzarellából. Egy kis rizzsel foltozzuk be a lyukat.

7. Hempergessük meg a töltött rizsgombócokat a zsemlemorzsában, és tegyük őket félre egy tányérra. Folytassuk, amíg az össze rizs, húsos töltelék és sajt el nem fogy.

8. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben jó forróra. Süssük benne a rizsgolyókat, míg aranybarnára nem pirulnak. Itassuk le róluk az olajat papírtörlővel, és tálaljuk frissen.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött rizsgolyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Töltött rizsgolyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
pinterest