Grillezett kaliforniai paprikás tésztasaláta



Elkészítés:
1. Tegyük a kaliforniai paprikákat a forró grillre és süssük, amíg megfeketedik a héjuk.
2. Tegyük a sült paprikát nejlonzacskóba, és szorosan csavarjuk bele. Hagyjuk benne 10-15 percig, így könnyebben lejön a héja.
3. Távolítsuk el a paprikák égett bőrét, vágjuk félbe őket, a húsukat pedig vágjuk kis darabokra. Tegyük a darabokat egy nagy, de alacsony tálba.
4. Keverjük ki az olajat a sóval, borssal, a leöblített és lecsepegtetett kapribogyóval, a fenyőmaggal és az előzőleg 5 percre meleg vízbe áztatott mazsolával.
5. Öntsük az öntetet a paprikára, és hagyjuk 30 percig állni.
6. Közben főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét, és szárítsuk meg egy konyharuhán.
7. Tegyük a tésztát egy salátástálba és adjuk hozzá a kaliforniai paprikát az öntettel együtt.