Márványkoszorú



Elkészítés:
1. Vékonyan kivajazunk egy 25 cm átmérőjű gyűrűformát.
2. A vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk az elhabart tojást és jól elkeverjük.
3. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, és a tészta felét egy másik tálba tesszük.
4. A kakaóport és a narancslé felét az egyik tálba tesszük és óvatosan elkeverjük.
5. A reszelt narancshéjat és a maradék narancslét a második adag tésztába dolgozzuk bele.
6. A két tésztakeveréket váltakozva az előkészített sütőformába kanalazzuk, majd egy fakanál nyelét keresztülhúzzuk a tésztahalmokon, hogy kialakuljon a márványozás.
7. Az így elkészített kuglófot 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg fel nem emelkedik, és a közepébe szúrt fémtű száraz nem marad. A kész kuglófot rövid ideig a formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra tesszük.