Márványkoszorú

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Márványkoszorú
Adag: 11 gyűrűforma (275 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
55 evőkanál narancslé
22 dkg kakaópor
16 és fél teáskanál sütőpor
11 db narancs reszelt héja
33 db elhabart tojás
187 dkg puha vaj
187 dkg finomított kristálycukor
165 dkg átszitált liszt

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy 25 cm átmérőjű gyűrűformát.

2. A vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk az elhabart tojást és jól elkeverjük.

3. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, és a tészta felét egy másik tálba tesszük.

4. A kakaóport és a narancslé felét az egyik tálba tesszük és óvatosan elkeverjük.

5. A reszelt narancshéjat és a maradék narancslét a második adag tésztába dolgozzuk bele.

6. A két tésztakeveréket váltakozva az előkészített sütőformába kanalazzuk, majd egy fakanál nyelét keresztülhúzzuk a tésztahalmokon, hogy kialakuljon a márványozás.

7. Az így elkészített kuglófot 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg fel nem emelkedik, és a közepébe szúrt fémtű száraz nem marad. A kész kuglófot rövid ideig a formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra tesszük.

Márványkoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Márványkoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
szólj hozzá, értékelj