Márványkoszorú

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Márványkoszorú
Adag: 1 gyűrűforma (25 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál narancslé
2 dkg kakaópor
másfél teáskanál sütőpor
1 db narancs reszelt héja
3 db elhabart tojás
17 dkg puha vaj
17 dkg finomított kristálycukor
15 dkg átszitált liszt

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy 25 cm átmérőjű gyűrűformát.

2. A vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk az elhabart tojást és jól elkeverjük.

3. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, és a tészta felét egy másik tálba tesszük.

4. A kakaóport és a narancslé felét az egyik tálba tesszük és óvatosan elkeverjük.

5. A reszelt narancshéjat és a maradék narancslét a második adag tésztába dolgozzuk bele.

6. A két tésztakeveréket váltakozva az előkészített sütőformába kanalazzuk, majd egy fakanál nyelét keresztülhúzzuk a tésztahalmokon, hogy kialakuljon a márványozás.

7. Az így elkészített kuglófot 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg fel nem emelkedik, és a közepébe szúrt fémtű száraz nem marad. A kész kuglófot rövid ideig a formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra tesszük.

Márványkoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 186 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Márványkoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
twitter