Sózott tőkehal toszkán módra



Elkészítés:
1. Vágjuk az előzőleg beáztatott tőkehalat 4 centis darabokra.
2. Tegyük a lisztet egy tányérra, és hempergessük meg benne a halszeleteket, majd rázzuk le a felesleget.
3. Melegítsük fel az olaj felét közepes lángon, és süssük meg a halat, mindkét oldalon körülbelül 3 percig. Vegyük ki a serpenyőből, itassuk le róluk az olajat, és tegyük félre.
4. Melegítsük fel a maradék olajat ugyanabban a serpenyőben. Pirítsuk meg benne a fokhagymát és a petrezselyemtöldet, majd adjuk hozzá a paradicsomot.
5. Tegyük bele a halszeleteket, ha kell, sózzuk és borsozzuk. Pároljuk még 15 percig. Óvatosan forgassuk meg a halszeleteket, hogy ne törjenek össze. Forrón tálaljuk.