Sózott tőkehal toszkán módra

| Paradicsomos tőkehal receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sózott tőkehal toszkán módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozott, darabolt paradicsom
100 dkg sózott tőkehal
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
15 dkg finomliszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vágjuk az előzőleg beáztatott tőkehalat 4 centis darabokra.

2. Tegyük a lisztet egy tányérra, és hempergessük meg benne a halszeleteket, majd rázzuk le a felesleget.

3. Melegítsük fel az olaj felét közepes lángon, és süssük meg a halat, mindkét oldalon körülbelül 3 percig. Vegyük ki a serpenyőből, itassuk le róluk az olajat, és tegyük félre.

4. Melegítsük fel a maradék olajat ugyanabban a serpenyőben. Pirítsuk meg benne a fokhagymát és a petrezselyemtöldet, majd adjuk hozzá a paradicsomot.

5. Tegyük bele a halszeleteket, ha kell, sózzuk és borsozzuk. Pároljuk még 15 percig. Óvatosan forgassuk meg a halszeleteket, hogy ne törjenek össze. Forrón tálaljuk.

Sózott tőkehal toszkán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Sózott tőkehal toszkán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
szótár