Spenótos tésztafelfújt



Elkészítés:
1. A makarónit a csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük.
2. A spenótot átválogatjuk, megtisztítjuk és megmossuk. Nedvesen egy lábasba tesszük, és közepes hőmérsékleten melegítjük, hogy összeessen. Utána összevágjuk.
3. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd a forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
4. Felöntjük a borral, és kissé besűrítjük. Belekeverjük a spenótot és a szétmorzsolt kecskesajtot, sózzuk, borsozzuk. Végül összekeverjük a kifőtt tésztával,
5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréses 160 fok). A tojásokat felverjük a tejszínnel, majd beleszórjuk a pirospaprikát.
6. Zsiradékkal kikenjük a sütőtálat, és beleterítjük a spenótos tésztát. Ráöntjük a tejszínes tojást, és megszórjuk fenyőmaggal. A sütőben kb. 30 percig sütjük.