Spenótos tésztafelfújt

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos tésztafelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejszín
3 db tojás
100 dkg spenót
40 dkg makaróni
4 evőkanál fenyőmag
1 teáskanál édesnemes pirospaprika
20 dkg kecskesajt
másfél dl fehérbor
2 evőkanál napraforgóolaj
igény szerint zsiradék
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A makarónit a csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük.

2. A spenótot átválogatjuk, megtisztítjuk és megmossuk. Nedvesen egy lábasba tesszük, és közepes hőmérsékleten melegítjük, hogy összeessen. Utána összevágjuk.

3. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd a forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.

4. Felöntjük a borral, és kissé besűrítjük. Belekeverjük a spenótot és a szétmorzsolt kecskesajtot, sózzuk, borsozzuk. Végül összekeverjük a kifőtt tésztával,

5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréses 160 fok). A tojásokat felverjük a tejszínnel, majd beleszórjuk a pirospaprikát.

6. Zsiradékkal kikenjük a sütőtálat, és beleterítjük a spenótos tésztát. Ráöntjük a tejszínes tojást, és megszórjuk fenyőmaggal. A sütőben kb. 30 percig sütjük.

Spenótos tésztafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 189 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Spenótos tésztafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
hírlevél