Bárányoldalas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bárányoldalas
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg bárányborda
6 evőkanál olívaolaj
A páchoz:
1 teáskanál apróra vágott oregánó
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 db citrom leve
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Alaposan keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót egy tálban.

2. Rakjuk a bordákat egy edénybe, öntsük le a páclével, és takarjuk le fóliával.

3. Tegyük a hűtőszekrénybe 120 percre.

4. Forrósítsunk fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süssük benne adagonként pirosra a bordákat. (Grillben is elkészíthetjük.)

Hasábburgonyát és görög salátát kínáljunk hozzá.

Görög saláta

Görög saláta
20 dkg feta sajt
4 db érett, negyedekre vágott paradicsom
0.5 db kockára vágott kígyóuborka
0.5 fej csíkokra vágott fejes saláta vagy
0.5 fej csíkokra vágott kötözősaláta vagy
0.5 fej csíkokra vágott jégsaláta
2 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. Az öntethez egy kisebb keverőtálban alaposan felverjük az olajat a citromlével, fokhagymával, cukorral, sóval és borssal. Félretesszük.

2. A feta sajtot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A darabokra tépkedett vagy csíkokra szelt salátát a paradicsommal és a kockákra vagy karikára vágott uborkával együtt salátástálba tesszük. Rászórjuk a sajtkockákat, és óvatosan összekeverjük.

3. Közvetlenül a tálalás előtt felverjük az öntetet, ráöntjük a salátára, és beleforgatjuk. Végül meghintjük az apróra vágott zöldfűszerekkel (például oregánóval, petrezselyemmel, mentával vagy bazsalikommal) és az olajbogyóval.

Bárányoldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 398 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Bárányoldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
ételfotó