Giuseppe Verdi rizottó
Risotto Giuseppe Verdi



Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg, és aprítsuk fel a hagymát. A gombát mossuk meg, és szeleteljük fel vékonyan.
2. A spárgát tisztítsuk meg, sós vízben fözzűk roppanósra, majd felhasználásig tegyük jéghideg vízbe.
3. A sonkát vágjuk csíkokra, a paradicsomot pedig kockázzuk fel.
4. A hagymát pároljuk üvegesre kevés vajon. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk egy percig, majd tegyük bele a gombát, a sonkát, a feldarabolt spárgát (a csúcsokat tegyük félre a díszítéshez) és a paradicsomkockákat.
5. Apránként adagoljuk hozzá a húslevest, egyszerre egy merőkanálnyit, majd ha a rizs felszívta, jöhet egy újabb kanálnyi leves.
6. Ha a rizs már félig megfőtt, adjuk hozzá a tejszínt is. Amikor a rizs már majdnem kész, keverjük bele a maradék vajat és a reszelt parmezánt.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.