Giuseppe Verdi rizottó

Risotto Giuseppe Verdi

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Giuseppe Verdi rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg rizottórizs
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 és fél evőkanál tejszín
10 dl húsleves
10 dkg vaj
8 dkg hámozott, kimagozott paradicsom
8 dkg spárga
8 dkg gomba
½ fej vöröshagyma
kevés

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg, és aprítsuk fel a hagymát. A gombát mossuk meg, és szeleteljük fel vékonyan.

2. A spárgát tisztítsuk meg, sós vízben fözzűk roppanósra, majd felhasználásig tegyük jéghideg vízbe.

3. A sonkát vágjuk csíkokra, a paradicsomot pedig kockázzuk fel.

4. A hagymát pároljuk üvegesre kevés vajon. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk egy percig, majd tegyük bele a gombát, a sonkát, a feldarabolt spárgát (a csúcsokat tegyük félre a díszítéshez) és a paradicsomkockákat.

5. Apránként adagoljuk hozzá a húslevest, egyszerre egy merőkanálnyit, majd ha a rizs felszívta, jöhet egy újabb kanálnyi leves.

6. Ha a rizs már félig megfőtt, adjuk hozzá a tejszínt is. Amikor a rizs már majdnem kész, keverjük bele a maradék vajat és a reszelt parmezánt.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Giuseppe Verdi rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 131 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Giuseppe Verdi rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
recept beküldése