Mandulás csipketészta



Elkészítés:
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlemezt.
2. A vajat, a vaníliás cukrot összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a darált mandulát, a tejszínt és a sót. Mindezt jól összekeverjük.
3. A masszából teáskanálnyi adagokat halmozunk a sütőlemezekre, egymástól 7-8 cm távolságra.
4. A tésztát széles pengéjű késsel vagy tortalapáttal vékony körré szétkenjük.
5. Sütőben addig sütjük, amíg kissé megbarnul. Széles pengéjű késsel gyorsan leemeljük a lapokat. Hideg felületre tesszük, hogy ropogós legyen, amint kihűl.(Ha formázni akarjuk, ne kőlapra, hanem deszkára tegyük, és nagyon gyorsan formázzuk, mert hamar megkeményedik.
Két napig eltartható.