Borsóhab
Zöldséges ételek | Borsóhab receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Forraljunk fel 2 liter sós vizet, és főzzük benne 10 percig a borsót és a hagymát. Szűrjük le és tegyük félre, hogy kihűljön.
2. Rakjuk a mixerbe a sajtot, a borsót, a hagymát és az olajat, és keverjük simára. Sózzuk és borsozzuk.
3. Béleljünk ki egy 4 literes süteményformát folpackkal, és öntsük bele a keveréket. Egy kanállal jól nyomkodjuk bele, hogy ne maradjanak benne levegőbuborékok. Néhányszor ütögessük meg az edény alját is, hogy ne legyen levegős sehol.
4. Hűtsük legalább 120 percig a hűtőben
5. Tálaláskor fordítsuk ki a formából, és koktélparadicsommal és petrezselyemzölddel kínáljuk.