Teljes kiőrlésű tészta rukkolával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Teljes kiőrlésű tészta rukkolával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rukkola
20 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült fusilli
6 dkg fenyőmag
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csipet frissen őrölt bors
1 teáskanál
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A csomagoláson lévő útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd visszatesszük a fazékba.

2. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A rukkolát átválogatjuk, megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd falatnyi darabokra tépkedjük.

3. A paradicsomot megmossuk, eltávolítjuk a szárvéget és kockákra vágjuk.

4. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megpároljuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk az alaplevet és az ecetet, és egyszer felforraljuk. Sózzuk és borsozzuk.

5. Levesszük a serpenyőt a tűzről, és beletesszük a tésztát, a rukkolát és a paradicsomkockákat.

6. Az egészet jól összekeverjük, és reszelt parmezánnal, valamint fenyőmagokkal megszórva tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Teljes kiőrlésű tészta rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 176 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Teljes kiőrlésű tészta rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
cikkek