Teljes kiőrlésű tészta rukkolával



Elkészítés:
1. A csomagoláson lévő útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd visszatesszük a fazékba.
2. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A rukkolát átválogatjuk, megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd falatnyi darabokra tépkedjük.
3. A paradicsomot megmossuk, eltávolítjuk a szárvéget és kockákra vágjuk.
4. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megpároljuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk az alaplevet és az ecetet, és egyszer felforraljuk. Sózzuk és borsozzuk.
5. Levesszük a serpenyőt a tűzről, és beletesszük a tésztát, a rukkolát és a paradicsomkockákat.
6. Az egészet jól összekeverjük, és reszelt parmezánnal, valamint fenyőmagokkal megszórva tálaljuk.
Zöldségalaplé

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.