Kardhal kapribogyóval és citrommal

Pesce spada con capperi e limone

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kardhal kapribogyóval és citrommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom
5 dkg kapribogyó
4 szelet 20 dkg-os kardhal
1 csipet oregánó
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat forrósítsuk fel közepes lángon, és futtassuk meg benne az egészben hagyott fokhagymagerezdeket.

2. Tegyük az olajba a sóval és borssal fűszerezett halszeleteket.

3. Szórjuk rá az előzőleg lecsepegtetett és durvára vágott ecetben eltett kapribogyót.

4. Ha a halszeletek mindkét oldala szépen megpirult, facsarjuk rá a citrom levét.

5. Kissé forraljuk fel, majd szórjuk rá a petrezselymet és az oregánót, majd azonnal tálaljuk.

A kardhal jellegzetes hozzávalója Szicília és Calabria konyhájának, a legkifinomultabb receptek főszereplője. Sokoldalúan használható, mert nagyon jól harmonizál a mediterrán területek más tradicionális összetevőivel: a kapribogyóval, citrommal, padlizsánnal, mentával és a paprikával.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kardhal kapribogyóval és citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 275 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Kardhal kapribogyóval és citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
recept beküldése