Parajos-juhsajtos pitta



Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk üvegesre a hagymát. A felengedett spenótot vagdaljuk apróra, adjuk a hagymához, és pároljuk az egészet kb. 10 percig. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, keverjük hozzá a kaprot is.
2. Az enyhe juhsajtot morzsoljuk egy edénybe, alaposan keverjük össze a sűrített tejjel, és a felvert tojással.
3. Keverjük a tojásos masszát a spenóthoz. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
4. Kenjünk ki zsiradékkal egy kb. 25 cm hosszú téglaformát. A felengedett tésztalapokat hintsük meg liszttel, sodorjuk ki sütőforma nagyságúra, és lapok tetejét kenjük meg olajjal.
5. A tésztalapok háromnegyedét rétegezzük egymásra, és tegyük a sütőformába. Simítsuk rá a tölteléket, és takarjuk le a maradék tésztalappal.
6. Csepegtessük rá a maradék olajat, majd süssük a sütőben kb. 60 perc alatt aranybarnára.