Parajos-juhsajtos pitta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parajos-juhsajtos pitta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg mélyhűtött leveles tészta
15 dkg juhsajt
45 dkg felolvasztott mirelit spenót
másfél dl olívaolaj
4 evőkanál liszt
3 evőkanál sűrített tej
1 db felvert tojás
1 csokor összevágott kapor
3 fej kockára vágott hagyma
igény szerint zsiradék
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk üvegesre a hagymát. A felengedett spenótot vagdaljuk apróra, adjuk a hagymához, és pároljuk az egészet kb. 10 percig. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, keverjük hozzá a kaprot is.

2. Az enyhe juhsajtot morzsoljuk egy edénybe, alaposan keverjük össze a sűrített tejjel, és a felvert tojással.

3. Keverjük a tojásos masszát a spenóthoz. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

4. Kenjünk ki zsiradékkal egy kb. 25 cm hosszú téglaformát. A felengedett tésztalapokat hintsük meg liszttel, sodorjuk ki sütőforma nagyságúra, és lapok tetejét kenjük meg olajjal.

5. A tésztalapok háromnegyedét rétegezzük egymásra, és tegyük a sütőformába. Simítsuk rá a tölteléket, és takarjuk le a maradék tésztalappal.

6. Csepegtessük rá a maradék olajat, majd süssük a sütőben kb. 60 perc alatt aranybarnára.

A mélyhűtött leveles tésztát nem szabad mikrohullámú sütőben kiolvasztani, mert akkor sütéskor kevésbé emelkedik fel (nem lesz leveles)!
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Parajos-juhsajtos pitta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Parajos-juhsajtos pitta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
twitter