Fűszeres almás koszorú

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres almás koszorú
Adag: 1 gyűrűforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál fűszerkeverék
1 teáskanál őrölt fahéj
2 db hámozott, kimagozott alma
2 dkg tökmag
2 teáskanál sütőpor
3 db elhabart tojás
17 dkg puha vaj
17 dkg finomított kristálycukor
17 dkg liszt
2 evőkanál tej
vagy
2 evőkanál almalé

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy 24 cm átmérőjű gyűrűformát. A vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük.

2. Apránként hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük.

3. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a vegyes fűszert a vajas keverékbe szitáljuk, és az egészet óvatosan összekeverjük.

4. Hozzáadjuk az almát és az almalét vagy a tejet, és mindent sima tésztává összedolgozunk.

5. A mandulát az előkészített forma aljára szórjuk, a tetejére helyezzük a tésztát, és elsimítjuk.

6. Az így előkészített koszorút 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, míg felemelkedik, és a közepébe szúrt fémtű száraz nem marad.

7. A kész koszorút egy kis ideig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

Fűszeres almás koszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 300 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Fűszeres almás koszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
recept beküldése