Fűszeres almás koszorú



Elkészítés:
1. Vékonyan kivajazunk egy 24 cm átmérőjű gyűrűformát. A vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük.
3. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a vegyes fűszert a vajas keverékbe szitáljuk, és az egészet óvatosan összekeverjük.
4. Hozzáadjuk az almát és az almalét vagy a tejet, és mindent sima tésztává összedolgozunk.
5. A mandulát az előkészített forma aljára szórjuk, a tetejére helyezzük a tésztát, és elsimítjuk.
6. Az így előkészített koszorút 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, míg felemelkedik, és a közepébe szúrt fémtű száraz nem marad.
7. A kész koszorút egy kis ideig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.