Húsleves kenyérszeletekkel
Suppa alla pavese



Elkészítés:
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és elnegyedeljük. a fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, és elnegyedeljük, a sárgarépát meghámozzuk,a zellert megtisztítjuk és megmossuk.
2. Feldaraboljuk a zöldségeket. A petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet megmossuk, néhány levelet a díszítéshez félrarakunk.
3. A vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot a húslevesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket és egy kevés sót.
4. A levest kis, illetve közepes lángon 30 perc alatt felfőzzük. Ha kész, átszűrjük egy másik edénybe.
5. A toastkenyerek héját levágjuk, átlósan félbevágjuk, majd negyedeljük őket. A vajat közepes lángon megolvasztjuk egy serpenyőben.
6. A kenyerek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk benne. A kenyérháromszögeket előmelegített mélytányérokba tesszük.
7. Egy-egy friss tojást óvatosan feltörünk, és a tányérokba csúsztatjuk. A levest felforraljuk, és tűzforrón óvatosan a kenyerekre és a tojásokra szedjük.
8. A parmezánt finomra reszeljük, a kenyerekre és a tojásra szórjuk, majd azonnal tálaljuk.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.