Húsleves kenyérszeletekkel

Suppa alla pavese

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsleves kenyérszeletekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szelet toastkenyér
4 kisebb tojás
2 evőkanál vaj
2 szem borókabogyó
1 teáskanál egész bors
½ csokor kakukkfű
½ csokor petrezselyem
2 szál sárgarépa
3 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vöröshagymát megtisztítjuk és elnegyedeljük. a fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, és elnegyedeljük, a sárgarépát meghámozzuk,a zellert megtisztítjuk és megmossuk.

2. Feldaraboljuk a zöldségeket. A petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet megmossuk, néhány levelet a díszítéshez félrarakunk.

3. A vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot a húslevesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket és egy kevés sót.

4. A levest kis, illetve közepes lángon 30 perc alatt felfőzzük. Ha kész, átszűrjük egy másik edénybe.

5. A toastkenyerek héját levágjuk, átlósan félbevágjuk, majd negyedeljük őket. A vajat közepes lángon megolvasztjuk egy serpenyőben.

6. A kenyerek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk benne. A kenyérháromszögeket előmelegített mélytányérokba tesszük.

7. Egy-egy friss tojást óvatosan feltörünk, és a tányérokba csúsztatjuk. A levest felforraljuk, és tűzforrón óvatosan a kenyerekre és a tojásokra szedjük.

8. A parmezánt finomra reszeljük, a kenyerekre és a tojásra szórjuk, majd azonnal tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Húsleves kenyérszeletekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Húsleves kenyérszeletekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
bevásárlólista