Almatorta almaborral

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almatorta almaborral
Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl édes almabor
5 dkg szárított, összevagdalt alma
3 teáskanál sütőpor
17 dkg málna
1 db elhabart tojás
7 dkg mazsola
7 dkg finomított kristálycukor
7 dkg darabolt vaj
22 dkg liszt

Elkészítés:

1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát.

2. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk. A vajat kézzel a lisztes keverékbe dörzsöljük, hogy morzsalékos tésztát kapjunk.

3. A cukrot, az almadarabokat és a mazsolát hozzáadjuk és jól elkeverjük.

4. Beleöntjük az almabort és az elhabart tojást, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. Közékeverjük a málnát is, óvatosan, nehogy összetörjön.

5. A kész tésztát a kivajazott formába tesszük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt világosra sütjük.

6. A formában hagyjuk egy kis ideig kihűlni, majd rácsra tesszük, hogy tálalás előtt teljesen kihűljön.

Az almabort természetesen almalével is helyettesíthetjük.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Almatorta almaborral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 112 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Almatorta almaborral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
van itthon