Mézes-karamellás sütőtökfelfújt
Dolce di zucca



Elkészítés:
1. A sütőtököt kockázzuk fel, tegyük egy üvegtálba, és fedjük le folpackkal.
2. Lyukasszuk ki néhány helyen, majd tegyük mikrohullámú sütőbe, és kb. 20 perc alatt pároljuk puhára a sütőtököt. Ezután törjük össze, és pürésítsük.
3. Közben olvasszuk össze a vajat és a mézet, hígítsuk fel 1-2 evőkanál forró vízzel. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, majd állandó keverés mellett a lisztet is, és továbbra is mérsékelt tűzön főzzük addig, amíg besűrűsödik. Hagyjuk hűlni.
4. A tojásokat törjük fel, válasszuk külön a fehérjét és a sárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a két sárgáját pedig keverjük a kihűlt vajas-mézes sütőtökpüréhez.
5. Adjuk hozzá a tojásfehérjehabot is: óvatosan, körkörös mozdulatokkal, alulról felfelé forgassuk össze.
6. Egy kisebb edényben gyenge tűzön olvasszuk meg a cukrot, és ha aranyszínűre pirult (ne keverjük meg közben), öntsük az előkészített sütőformába vagy több kisebb formába.
7. Kanalazzuk rá a sütőtökös keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni, csak ezután fordítsuk ki a formából.