Kávékrémes tekercs

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kávékrémes tekercs
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál instant kávé
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál tej
1 csipet
3 nagyobb szétválasztott tojás
1 teáskanál sütőpor
5 evőkanál csökkentett cukortartalmú kakaópor
8 dkg finomliszt
A töltelékhez:
1 evőkanál instant kávé
2 és fél dl tejszín

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 35 x 26 cm-es tepsit.

2. Szitáljuk a lisztet 3 evőkanál kakaóval és a sütőporral egy kis tálba.

3. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, amíg világos, sima krémmé válik.

4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval, és óvatosan keverjük az egyharmadát a cukros tojássárgájához.

5. Adjuk hozzá a lisztes keveréket apránként és felváltva a két evőkanál tejben feloldott kávéval, végül adjuk hozzá a maradék tojáshabot is.

6. Tegyük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 13-15 percig. Amíg sült a tészta, szórjunk be egy tiszta konyharuhát vagy vászonszalvétát porcukorral.

7. Borítsuk a kisült tésztalapot a porcukros konyharuhára. Húzzuk le az aljáról a sütőpapírt, és vágjuk le minden oldaláról az esetleges száraz tésztaszéleket.

8. Tekerjük fel a tésztalapot a konyharuhával együtt a hosszabbikoldalától kezdve. Hagyjuk kihűlni, közben készítsük el a tölteléket.

9. Verjük kemény habbá a tejszínt az egy kanál forró vízben feloldott kávéval együtt.

10. Adjuk hozzá a durvára reszelt csokoládét, és alaposan keverjük össze.

11. Göngyöljük ki a tésztalapot, amennyire magától engedi, vigyázva, hogy ne törjön el.

12. Kenjük rá a tölteléket a belső felületére, majd tekerjük fel ismét, a krémmel együtt. Szórjuk a felületére a maradék kakaóport.

Kávékrémes tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 254 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Kávékrémes tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
szótár