Kávékrémes tekercs



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 35 x 26 cm-es tepsit.
2. Szitáljuk a lisztet 3 evőkanál kakaóval és a sütőporral egy kis tálba.
3. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, amíg világos, sima krémmé válik.
4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval, és óvatosan keverjük az egyharmadát a cukros tojássárgájához.
5. Adjuk hozzá a lisztes keveréket apránként és felváltva a két evőkanál tejben feloldott kávéval, végül adjuk hozzá a maradék tojáshabot is.
6. Tegyük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 13-15 percig. Amíg sült a tészta, szórjunk be egy tiszta konyharuhát vagy vászonszalvétát porcukorral.
7. Borítsuk a kisült tésztalapot a porcukros konyharuhára. Húzzuk le az aljáról a sütőpapírt, és vágjuk le minden oldaláról az esetleges száraz tésztaszéleket.
8. Tekerjük fel a tésztalapot a konyharuhával együtt a hosszabbikoldalától kezdve. Hagyjuk kihűlni, közben készítsük el a tölteléket.
9. Verjük kemény habbá a tejszínt az egy kanál forró vízben feloldott kávéval együtt.
10. Adjuk hozzá a durvára reszelt csokoládét, és alaposan keverjük össze.
11. Göngyöljük ki a tésztalapot, amennyire magától engedi, vigyázva, hogy ne törjön el.
12. Kenjük rá a tölteléket a belső felületére, majd tekerjük fel ismét, a krémmel együtt. Szórjuk a felületére a maradék kakaóport.