Vörösboros nyúl

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörösboros nyúl
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg nyúlcomb
2 és fél dl száraz vörösbor
2 evőkanál liszt
15 dkg vaj
½ teáskanál apróra vágott kakukkfű
1 csomó apróra vágott petrezselyem
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Keverjük össze egy edényben a bort, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet.

2. A húst szedjük nagyobb darabokra, tegyük a páclébe, és párcoljuk letakarva kb. 6 órát.

3. Csepegtessük le a húst. Forrósítsunk vajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a húst.

4. Szitáljuk a lisztet a serpenyőbe. Öntsük fel a páclével, és 1 dl vízzel.

5. Fűszerezzük sóval, borssal, és letakarva, alacsony hőfokon, főzzük kb. 60 percig, hogy a szósz is sűrűbbé váljon. Főtt rizzsel kínáljuk.

Vörösboros nyúl
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Vörösboros nyúl
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
tippek, fortélyok