Csokoládé hercegnő

Adag: 1 tepsi (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 db tojás
5 dkg csökkentett cukortartalmú kakaópor
13 és fél dkg finomliszt
A csokoládékrémhez:
2 dl tejszín
2 és fél dl tej
7 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Először a piskótát készítsük el. Szitáljuk össze a lisztet és a kakaót és tegyük félre.

2. Négy egész tojást és három tojássárgáját egy habverővel keverjünk addig, amíg sűrű és krémes állagú lesz.

3. A tojásfehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá. A tojássárgájás masszába dolgozzuk bele a lisztes keverék egynegyedét és a tojáshab egynegyedét felváltva, amíg el nem fogynak.

4. Béleljünk ki sütőpapírral egy 38 x 25 cm-es tepsit, és töltsünk bele a keverékből egy 1,5 cm vastag réteget. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

5. Időközben készítsük el a krémet. Ehhez keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral. Forraljuk fel a tejet, majd húzzuk le a tűzhelyről.

6. Óvatosan adjuk hozzá a tej felét a tojásos masszához folytonosan keverve, majd a másik felét is dolgozzuk bele, és tegyük vissza a tűzhelyre. Addig keverjük takaréklángon, amíg a krém besűrűsödik.

7. Tegyük a darabokra vagdalt csokoládékat egy tálba és öntsük rá a forró krémet. Folyamatosan keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad benne, majd fedjük le és hűtsük ki a hűtőszekrényben. Miután kihűlt, óvatosan forgassuk bele a tejszínből vert kemény habot.

8. Vágjuk fel a piskótát 4 egyforma téglalapra. Tegyük az elsőt egy megfelelő méretű és alakú süteményformába, kenjük be krémmel, és még kétszer ismételjük meg a műveletet. Fedjük be a negyedik piskótával. Fedjük le a formát és pihentessük a hűtőszekrényben egy éjszakán át.

9. Tegyük át a tortát egy tortatálra és szórjuk meg a tetejét vastagon kakaóval, mielőtt felszeteljük.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csokoládé hercegnő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 338 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Csokoládé hercegnő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
twitter