Vasabis avokádóleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vasabis avokádóleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál vasabipaszta
3 db avokádó
1 evőkanál fekete szezámmag
1 db nori-lap
3 dl kókuszvíz
1 nagy csipet
1 teáskanál fehér bors
20 dkg selyemtofu
2 db zöldcitrom leve
1 teáskanál kókuszzsír
2 és fél dkg hámozott, darabolt gyömbér
2 gerezd durvára vágott fokhagyma
2 szem durvára vágott mogyoróhagyma

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat), a nori-lapot tegyük a tepsire, és süssük 5 percig, míg ropogós nem lesz, és a szélei fel nem pöndörödnek - figyeljünk, mert nagyon gyorsan megéghet.

2. Hagyjuk kihűlni, majd törjük apró pelyhekre. Keverjük össze a szezámmaggal, és tegyük félre.

3. A mogyoróhagymát, a fokhagymát és a gyömbért pirítsuk a kókuszzsír és 1 evőkanál víz keverékén 5 percig. Vigyázzunk, nehogy megégjen.

4. Az avokádókat vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, és kanalazzuk ki a gyümölcshúst, majd locsoljuk meg egy kevés zöldcitromlével, hogy ne barnuljon meg.

5. Tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a tofut, a vaszabit, a lime-lét, a fehér borsot és a sót. Adjuk hozzá a gyömbéres hagymát is, öntsük fel a kókuszvízzel, és turmixoljuk krémes állagúra.

6. Tegyük hűtőszekrénybe pár órára, és tálaljuk a szezámmagos norival meghintve. Fogyasszuk frissen, az elkészítés napján, mivel hamar elveszti gyönyörű, pasztellzöld színét és élénk ízét.

Vasabis avokádóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 372 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
Vasabis avokádóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
twitter