Paradicsomleves csicseriborsóval
Pasta e ceci alla romana



Elkészítés:
1. A csicseriborsót egy nappal korábban áztassuk be.
2. Másnap főzzük meg a csicseriborsót forró, sós vízben a rozmaringgal együtt. Kb. 90 perc főzési idővel számoljunk.
3. Közben egy mély serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a felaprított fokhagymát és a szardellafiléket.
4. Keverjük hozzá a kevés főzőlével felhígított paradicsompürét. Forraljuk 10 percig, majd öntsük hozzá a csicseriborsót a főzőlével együtt (a rozmaringot vegyük ki belőle).
5. Amikor újra forrni kezd, főzzük bele a tésztát.
6. A csicseriborsó főzőléből annyit öntsünk a levesbe, hogy jó sűrű legyen. Frissen őrölt fekete borssal meghintve tálaljuk.