Kolumbiai avokádó-krémleves
Crema de aguacete



Elkészítés:
1. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, dobjuk rá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük üvegesre.
2. Öntsük fel az alaplével, tegyük bele az avokádót.
3. Forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, majd öntsük bele a tejszínt is. Forraljunk rajta még egyet, és húzzuk félre.
4. Botmixerrel keverjük teljesen krémesre, csepegtessünk bele néhány csepp citromlevet, olívaolajat és ha szeretjük, adjunk hozzá egy kis cayenne-borsot.
5. Korainderlevelekkel díszítsük, és tortillachipsszel tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .
2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.