Kolumbiai avokádó-krémleves

Crema de aguacete

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Kolumbiai avokádó-krémleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb érett avokádó
2 teáskanál vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
½ db citrom leve
pár csepp olívaolaj
ízlés szerint korianderlevél
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, dobjuk rá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük üvegesre.

2. Öntsük fel az alaplével, tegyük bele az avokádót.

3. Forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, majd öntsük bele a tejszínt is. Forraljunk rajta még egyet, és húzzuk félre.

4. Botmixerrel keverjük teljesen krémesre, csepegtessünk bele néhány csepp citromlevet, olívaolajat és ha szeretjük, adjunk hozzá egy kis cayenne-borsot.

5. Korainderlevelekkel díszítsük, és tortillachipsszel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Kolumbiai avokádó-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 159 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Kolumbiai avokádó-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
twitter