Hagymás nyúl

| Zöldséges nyúlragu receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás nyúl
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg apró hagyma
1 nagyobb fej kockára vágott hagyma
60 dkg nyúlcomb
másfél dl olívaolaj
2 gerezd tisztított fokhagyma
4 db érett paradicsom
4 evőkanál fehérborecet
10 szem fekete bors
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sütéshez:
6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A nyúlhúst vágjuk nagy darabokra. Forrósítsunk olajat, és pirítsuk benne állandó keverés közben 15 percig a húst és a kockára vágott hagymát.

2. Szórjuk bele az egész borsot. Öntsük le az ecettel, és takarjuk le az edényt.

3. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vágjuk a húsát kockákra, és adjuk a nyúlhoz.

4. Főzzük az egészet alacsony hőfokon, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a babérlevelet, és a fokhagymát. Öntsünk rá annyi vizet, hogy eltakarja a húst, és letakarva főzzük az egészet.

5. Az apró szemű hagymát áztassuk 15 percre hideg vízbe, majd csepegtessük le, és hámozzuk meg. Pirítsuk meg 2 evőkanál olajban, és adjuk a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal.

6. Adjuk hozzá a maradék olajat, és főzzük az egészet még kb. 60 percig. Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet.

Hagymás nyúl
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Hagymás nyúl
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
szólj hozzá, értékelj