Hagymás nyúl



Elkészítés:
1. A nyúlhúst vágjuk nagy darabokra. Forrósítsunk olajat, és pirítsuk benne állandó keverés közben 15 percig a húst és a kockára vágott hagymát.
2. Szórjuk bele az egész borsot. Öntsük le az ecettel, és takarjuk le az edényt.
3. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vágjuk a húsát kockákra, és adjuk a nyúlhoz.
4. Főzzük az egészet alacsony hőfokon, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a babérlevelet, és a fokhagymát. Öntsünk rá annyi vizet, hogy eltakarja a húst, és letakarva főzzük az egészet.
5. Az apró szemű hagymát áztassuk 15 percre hideg vízbe, majd csepegtessük le, és hámozzuk meg. Pirítsuk meg 2 evőkanál olajban, és adjuk a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal.
6. Adjuk hozzá a maradék olajat, és főzzük az egészet még kb. 60 percig. Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet.