Florentin

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Florentin
Adag: 2 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
2 evőkanál cukrozott narancshéj
2 evőkanál cukrozott gyömbér
2 evőkanál cukrozott cseresznye
5 dkg fehér liszt
4 dkg szeletelt mandula
5 dkg világos barna cukor
6 dkg vaj

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). Sütőpapírral béleljünk ki 2 nagyobb tepsit.

2. A vajat és a barna cukrot olvasszuk fel egy kis serpenyőben.

3. A szeletelt mandulát. a durvára vágott cseresznyét, gyömbért és narancshéjat keverjük össze egy tálban.

4. Öntsük hozzá a cukros olvasztott vajat, szórjuk bele a lisztet, majd alaposan dolgozzuk össze.

5. A keverékből evőkanállal adagoljunk halmokat az előkészített tepsikbe, egymástól 7 cm-nyire, mivel a kekszek sütés közben a duplájukra nőnek.

6. A halmokat egy villa hátuljával kissé lapogassuk le. 10 percig süssük, amíg a kekszek aranyszínűek lesznek.

7. A tepsiben 5 percig hagyjuk hűlni, majd a süteményeket rácson hűtsük ki teljesen.

8. A csokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött olvasszuk fel.

9. A süteményekre kis spatulával vagy késsel kenjük rá, és a csokis felükkel felfelé heylezzük a rácsra, hogy a csokoládé megszilárdulhasson.

Florentin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 48 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Florentin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
szólj hozzá, értékelj