Florentin



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). Sütőpapírral béleljünk ki 2 nagyobb tepsit.
2. A vajat és a barna cukrot olvasszuk fel egy kis serpenyőben.
3. A szeletelt mandulát. a durvára vágott cseresznyét, gyömbért és narancshéjat keverjük össze egy tálban.
4. Öntsük hozzá a cukros olvasztott vajat, szórjuk bele a lisztet, majd alaposan dolgozzuk össze.
5. A keverékből evőkanállal adagoljunk halmokat az előkészített tepsikbe, egymástól 7 cm-nyire, mivel a kekszek sütés közben a duplájukra nőnek.
6. A halmokat egy villa hátuljával kissé lapogassuk le. 10 percig süssük, amíg a kekszek aranyszínűek lesznek.
7. A tepsiben 5 percig hagyjuk hűlni, majd a süteményeket rácson hűtsük ki teljesen.
8. A csokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött olvasszuk fel.
9. A süteményekre kis spatulával vagy késsel kenjük rá, és a csokis felükkel felfelé heylezzük a rácsra, hogy a csokoládé megszilárdulhasson.