Sajtos-sonkás töltött tészta

Caggiuni, Calzioni molisani

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos-sonkás töltött tészta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
10 dkg zsiradék
40 dkg liszt
ízlés szerint citromlé
igény szerint extraszűz olívaolaj
A töltelékhez:
10 dkg sonka
40 dkg ricotta sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A töltelék elkészítéséhez egy tálban keverjük el a ricottát a tojások sárgájával, adjuk hozzá a sonkát és a felkockázott provolonét, a felaprított petrezselymet, sózzuk, és szórjunk bele frissen őrölt borsot.

2. Keverjük jól össze, és formáljunk belőle homogén állagú, szilárd tapintású cipót. Hagyjuk a tálba pihenni, és közben készítsük el a tésztát.

3. Öntsük a lisztet gyúródeszkára, csináljunk a közepébe egy mélyedést, tegyük bele a tojássárgákat, a zsíradékot, a citromlevet és egy csipetnyi sót. Jól dolgozzuk össze. (Ha túl keménynek találjuk, adjunk hozzá egy kevés meleg vizet.)

4. A tésztát felezzük el, és mindkét felét sodrófával nyújtsuk ki nagyon vékonyra.

5. Az egyikre tegyünk nagyobb diónyi kupacokban tölteléket kb. 5-5 cm-re egymástól. Fedjük le a másik tésztalappal.

6. Jól nyomjuk össze a tésztát a töltelék körül, hogy ne maradjon benne levegő. Derelyevágóval vagy késsel vágjuk téglalapokra.

7. Öntöttvas serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és több tételben süssük a párnácskákat aranyszínűre. Szűrőkanállal szedjük ki őket, csepegtessük le, rakjuk konyhai törlőre. Forrón tálaljuk.

Sajtos-sonkás töltött tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 270 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Sajtos-sonkás töltött tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
pinterest