Sajtos-sonkás töltött tészta
Caggiuni, Calzioni molisani



Elkészítés:
1. A töltelék elkészítéséhez egy tálban keverjük el a ricottát a tojások sárgájával, adjuk hozzá a sonkát és a felkockázott provolonét, a felaprított petrezselymet, sózzuk, és szórjunk bele frissen őrölt borsot.
2. Keverjük jól össze, és formáljunk belőle homogén állagú, szilárd tapintású cipót. Hagyjuk a tálba pihenni, és közben készítsük el a tésztát.
3. Öntsük a lisztet gyúródeszkára, csináljunk a közepébe egy mélyedést, tegyük bele a tojássárgákat, a zsíradékot, a citromlevet és egy csipetnyi sót. Jól dolgozzuk össze. (Ha túl keménynek találjuk, adjunk hozzá egy kevés meleg vizet.)
4. A tésztát felezzük el, és mindkét felét sodrófával nyújtsuk ki nagyon vékonyra.
5. Az egyikre tegyünk nagyobb diónyi kupacokban tölteléket kb. 5-5 cm-re egymástól. Fedjük le a másik tésztalappal.
6. Jól nyomjuk össze a tésztát a töltelék körül, hogy ne maradjon benne levegő. Derelyevágóval vagy késsel vágjuk téglalapokra.
7. Öntöttvas serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és több tételben süssük a párnácskákat aranyszínűre. Szűrőkanállal szedjük ki őket, csepegtessük le, rakjuk konyhai törlőre. Forrón tálaljuk.