Ír krémlikőrös alagút

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ír krémlikőrös alagút
Adag: 1 kuglófforma (8-10 adag)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
7 db szétválasztott tojás
2 evőkanál instant kávé
1 dl víz
1 és ¼ dl napraforgóolaj
¼ teáskanál
2 teáskanál sütőpor
30 dkg fehér liszt
A mázhoz:
30 dkg porcukor
3 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál instant kávé

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 26 centiméteres kuglófsütőt.

2. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban.

3. Gyöngyöző vízfürdő felett olvasszuk fel egy tálban az étcsokoládét, tegyük bele az olajat, a krémlikőrt, a vizet és a neszkávét.

4. Öntsük át egy nagy tálba, és keverjük hozzá a tojások sárgáit és a száraz alapanyagokat.

5. A tojásfehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk a tésztába egy spatulával. A tésztát kanalazzuk az előkészített kuglófsütőbe.

6. Sütőbe téve süssük 30-40 percig, ezalatt megkeményedik és ropogós cukorréteg képződik rajta. 15 percig hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

7. A kávés mázhoz a likőrben feloldott neszkávét és az olvasztott vajat adjuk a porcukorhoz, és addig keverjük, amíg sűrű, kenhető krémet kapunk.

8. A süteményünk tetejét és oldalát kenjük meg a mázzal.

Ír krémlikőrös alagút
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 46 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Ír krémlikőrös alagút
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
facebook