Ír krémlikőrös alagút



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 26 centiméteres kuglófsütőt.
2. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban.
3. Gyöngyöző vízfürdő felett olvasszuk fel egy tálban az étcsokoládét, tegyük bele az olajat, a krémlikőrt, a vizet és a neszkávét.
4. Öntsük át egy nagy tálba, és keverjük hozzá a tojások sárgáit és a száraz alapanyagokat.
5. A tojásfehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk a tésztába egy spatulával. A tésztát kanalazzuk az előkészített kuglófsütőbe.
6. Sütőbe téve süssük 30-40 percig, ezalatt megkeményedik és ropogós cukorréteg képződik rajta. 15 percig hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A kávés mázhoz a likőrben feloldott neszkávét és az olvasztott vajat adjuk a porcukorhoz, és addig keverjük, amíg sűrű, kenhető krémet kapunk.
8. A süteményünk tetejét és oldalát kenjük meg a mázzal.