Citromos húspogácsák baconban
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre (12 darab)
igény szerint tej
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A darált húshoz hozzáadjuk a citrom levét, a lereszelt füstölt sajtot, a felvert tojást és befűszerezzük.
2. A zsemlemorzsát annyi tejjel, amennyit felvesz, képlékeny masszává alakítjuk és jól összedolgozzuk a húsos keverékkel.
3. Pogácsákat formázunk, mindegyiket egy-egy szelet baconnel körülfogjuk és összetűzzük.
4. Sütőedénybe téve előmelegített sütőben megsütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk.
Előételnek, de körettel főfogásnak is kínálhatjuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.