Narancsos kuglóf

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl frissen préselt/facsart narancslé
1 csipet
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 evőkanál narancsvirágvíz
3 teáskanál sütőpor
4 db szétválasztott tojás
22 dkg puha vaj
22 dkg finomított kristálycukor
42 dkg liszt
A sziruphoz:
2 dl narancslé

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 24-26 cm-es kuglófformát. a vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük. Egymás után hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan elvegyítjük a vajas krémmel.

2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A lisztes keveréket és a narancslét váltakozva, a vajas-tojásos masszához adjuk, majd belekeverjük a reszelt narancshéjat és a narancsvirágvizet.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és összevegyítjük a keverékkel.

4. A kész tésztát az előkészített formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük, míg a közepébe szúrt fémtű száraz nem marad.

5. A sziruphoz a narancslét és a cukrot egy fazékban felolvasztjuk, 5 percig hagyjuk gyöngyözve forrni, míg a cukor el nem olvad.

6. A kuglófot kivesszük a sütőből, 10 percig hagyjuk hűlni a formában, ekkor megszurkáljuk a tetején és meglocsoljuk a szirup felével. További 10 percig hűlni hagyjuk. és egy rácsra borítva megkenjük a maradék sziruppal.

Narancsos kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 465 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Narancsos kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
tippek, fortélyok