Focaccia extraszűz olívaolajjal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Focaccia extraszűz olívaolajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 adag pizzatészta
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
kevés liszt

Elkészítés:

1. Készítsük el a pizzatésztát. Miközben gyúrjuk, fokozatosan dolgozzuk bele az olaj felét. Hagyjuk 120 percig kelni egy meleg helyen.

2. Melegítsük elő a sütőt 225 fokra (a gázsütőt 7-es fokozaton). Kenjünk ki olajjal 2 sütőlapot.

3. A megkelt tésztát borítsuk ki egy belisztezett munkalapra, és gyúrjuk még 5 percig.

4. Osszuk a tésztát két egyenlő részre. Mindkét adagot nyújtsuk ki egy enyhén lisztezett munkalapon, és készítsünk belőlük két 30 cm átmérőjű korongot.

5. A tésztát tegyük egy kiolajozott sütőlapra, és hajtsuk be a végeit, hogy karimát képezzünk. Szórjunk rá durva szemű tengeri sót. és locsoljuk meg a megmaradt olajjal.

6. Süssük 15-20 percig, míg a focaccia aranybarnára nem pirul. Forrón vagy szobahőmérsékletűre hűlve kínáljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
50 dkg búzaliszt
3 dkg friss élesztő
0.125 dl langyos víz
0.5 kávéskanál
igény szerint olívaolaj
A nyújtáshoz::
igény szerint liszt

1. Az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben. Két-három evőkanál lisztet adunk hozzá, és sima kovászt keverünk belőle. Letakarjuk, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

2. Egy munkafelületre szitáljuk a maradék lisztet, összekeverjük a kovásszal. Kissé megsózzuk, és erőteljesen átgyúrjuk. Tömör, de még lágy tésztát kell kapnunk. A tésztát 10 percen keresztül tovább gyúrjuk, hogy nagyon rugalmassá váljon. Közben apránként langyos vizet adunk hozzá.

3. A masszát négy egyforma darabra osztjuk, kevés liszttel megszórjuk, meleg helyen, letakarva kb. két órán át kelesztjük. Majd a tésztadarabokból kézzel vagy sodrófával fél cm vastag lepényeket formálunk.

4. Egy sütőlapot bekenünk olajjal, ráhelyezzük a tésztalapokat, rárakjuk a kívánt hozzávalókat. Nagyon magas hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.

Focaccia extraszűz olívaolajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 188 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Focaccia extraszűz olívaolajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
szótár