Báránycomb római módra
Agnello alla romana



Elkészítés:
1. A vöröshagymát (lehetőleg kisebb darabokat válasszunk) megtisztítjuk. A rozmaringot megmossuk, szárazra rázzuk, és 1 ágat felaprítunk. A burgonyát meghámozzuk. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és félbevágjuk.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vöröshagymát hosszában elfelezzük vagy elnegyedeljük.
3. A báránycombot bedörzsöljük sóval, borssal és a felaprított rozmaringgal. A fokhagymadarabokat a csont mellett a húsba nyomjuk.
4. Az olajat egy tepsiben közepes lángon megmelegítjük. A báránycombot minden oldalról megpirítjuk benne.
5- Hozzáadjuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig sütjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a két rozmaringágat, majd a húst lefedve kb. 45 percig sütjük a sütőben.
6. A burgonyát hosszában széles gerezdekre vágjuk. Tepsibe tesszük, borral meglocsoljuk, és lefedve még 45 percig pároljuk.
7. A húst egy kicsit pihentetjük, a mártást pedig sóval és borssal fűszerezzük.