Fehérbabsaláta tonhallal

Fagioli e tonno

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehérbabsaláta tonhallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 doboz konzerv tonhal
20 dkg fehérbab
2 evőkanál narancslé
8 dkg kimagozott fekete olívabogyó
3 evőkanál citromlé
5 evőkanál olívaolaj
½ csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 db peperoni paprika
4 szál újhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot annyi vízbe tesszük, hogy jól ellepje, és legalább 8 óráig (legjobb éjszaka) áztatjuk.

2. Az újhagymát és a kaliforniai paprikát megtisztítjuk és megmossuk. A peperoni paprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk és megmossuk. A fokhagymát meghámozzuk.

3. A bazsalikomot és a petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, néhány levelet meghagyunk a díszítéshez, a többit csíkokra vágjuk. A sós lében eltett tonhalat lecsöpögtetjük.

4. A babot leszűrjük, és egy edénybe tesszük. A babra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és 60 percig főzzük.

5. Az újhagymát ferdén vékony szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát kockákra, a peperonit csíkokra vágjuk. Az olajban eltett szardellát szárazra töröljük és felaprítjuk.

6. Összekeverjük az olívaolajat, a szardellát, a citrom- és narancslevet. Hozzáadjuk a peperonit és az átnyomkodott fokhagymát. Az öntetet megsózzuk, és frissen őrölt borssal jól megszórjuk.

7. A babot szűrőbe öntjük, és jól lecsöpögtetjük. A még meleg babot összeöntjük az öntettel. Hozzáadjuk az újhagymát, a paprikakockákat, a fűszernövényeket és az olajbogyót.

8. A tonhalat összetörjük kis darabokra, és óvatosan a salátához keverjük.

Jól lefedve 1-2 napig eláll a hűtőszekrényben.

Fehérbabsaláta tonhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 33 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Fehérbabsaláta tonhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
szótár