Borjúhús tonhalas mártással

Vitello tonnato

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúhús tonhalas mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg borjúdió
1 doboz konzerv, 15 dkg-os tonhal
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál majonéz
4 evőkanál kapribogyó
1 teáskanál egész bors
1 és ⅓ dl fehérbor
1 szál sárgarépa
2 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Az olajban eltett szardellafilét konyhai papírtörlővel leitatjuk.

2. A sárgarépát, a póréhagymát és a zellert kb. fél liter vízzel egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a bort, a zöldséglevest, a babérlevelet, a borsszemeket és egy kis sót.

3. A levet felforraljuk, és a húst beletesszük úgy, hogy a lé teljesen ellepje. Lefedve kis lángon kb. 50 percig főzzük, majd hagyjuk a húst a levesben kihűlni.

4. A tojásokat félbevágjuk, a tojássárgáját kivesszük, a fehérjét máshol felhasználhatjuk. A sárgáját, a lecsepegtetett sós lében eltett tonhalat, 2 evőkanál kapribogyót, a szardellákat és a majonézt mixerbe tesszük. A hozzávalókat mixerben összeturmixoljuk.

5. A citromlevet, az olajat és kb. 9 evőkanál húslevet adunk még hozzá, újra összeturmixoljuk. A kész tonhalmártást sóval és borssal ízesítjük.

6. A borjúhúst éles késsel vékony szeletekre vágjuk, majd tányérokra tesszük, ezt követően rákanalazzuk a mártást, és rátesszük a maradék kapribogyót.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Borjúhús tonhalas mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Borjúhús tonhalas mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
tippek, fortélyok