Carpaccio
Pácolt nyers marhahús
Elkészítési idő:
65 perc
Munkaidő: 5 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A bélszínt légmentesen alufóliába vagy folpackba csavarjuk, és kb. 60 percre a fagyasztóba tesszük.
2. A parmezánból hámozóval finom forgácsokat vágunk. A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifacsarjuk, a másikat szeletekre vágjuk.
3. Az olívaolajat 1-2 evőkanál citromlével elkeverjük. Az öntetet sóval és borssal ízesítjük.
4. A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra rázzuk. A leveleit tányérokra rakjuk.
5. A bélszínt nagyon éles késsel leheletvékony szeletekre vágjuk, és a rukkolalevelekre tesszük.
6. Rálocsoljuk az öntetet és megszórjuk a parmezánforgácsokkal.
Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.