Carpaccio

Pácolt nyers marhahús

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Carpaccio
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor rukkola
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bélszínt légmentesen alufóliába vagy folpackba csavarjuk, és kb. 60 percre a fagyasztóba tesszük.

2. A parmezánból hámozóval finom forgácsokat vágunk. A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifacsarjuk, a másikat szeletekre vágjuk.

3. Az olívaolajat 1-2 evőkanál citromlével elkeverjük. Az öntetet sóval és borssal ízesítjük.

4. A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra rázzuk. A leveleit tányérokra rakjuk.

5. A bélszínt nagyon éles késsel leheletvékony szeletekre vágjuk, és a rukkolalevelekre tesszük.

6. Rálocsoljuk az öntetet és megszórjuk a parmezánforgácsokkal.

Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.
Carpaccio
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Carpaccio
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
lexikon