Részeges steak

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Részeges steak
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl sör
8 szelet konyhakész vesepecsenye
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A páclé elkészítéséhez tegyük a sört, a fokhagymát, a Worchestershire-szószt és a paradicsomszószt egy nagy, lapos üveg- vagy kerámiatálba, és jól keverjük össze.

2. A hússzeleteket forgassuk a páclébe, fedjük le, és szobahőmérsékleten legalább 180 percen vagy hűtőszekrényben egy éjszakán át pácoljuk. A pácolás alatt időnként forgassuk meg.

3. Melegítsük elő a gázzal működő grillsütőt magas fokozatra. Csöpögtessük le a húst, és tegyük félre a páclevet.

4. A hússzeleteket tegyük enyhén beolajozott grillrácsra, és mindkét oldalukat 3-5 percig süssük vagy amíg tetszés szerint átsülnek, miközben kenegessük meg a páclével. Azonnal tálaljuk.

Amikor ellenőrizzük, hogy a hús eléggé átsült-e, húsfogó csipesszel nyomjuk meg. Ne vágjunk bele a húsba, mert akkor kifolyik a leve. A félig átsült hús rugalmas, az angolosan átsült kevéssé rugalmas, a teljesen átsült pedig kemény.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
2 evőkanál paradicsompüré
200 dkg érett, friss paradicsom vagy
2 evőkanál olívaolaj
4 szál kakukkfű
10 dkg finomra vágott vöröshagyma
1 csipet cayenni bors
10 dkg kockára vágott szalonna
10 dkg kockára vágott sárgarépa
ízlés szerint

1. A friss paradicsomok tetejére kis keresztet vágunk. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízzel teli tálba merítjük. Lecsepegtetjük, és éles, hegyes késsel kivágjuk a csumájukat, lehúzzuk a héjukat, felnegyedeljük, a magjaikat eltávolítjuk, a paradicsomhúst pedig darabokra vágjuk. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, feldaraboljuk.

2. Serpenyőben, közepes lángon, az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, és fakanállal állandóan kevergetve éppen csak felhevítjük, hogy ne égjen oda. Beletesszük a sárgarépát, a hagymát meg a szalonnát, és óvatosan pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 10 perc).

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, és időnként megkeverve, kis lángon, 30 percig főzzük (konzervparadicsom esetében hosszabb ideig). A mártást nagy szitán átszűrjük, közben fakanállal a lehető legtöbb folyadékot és gyümölcshúst is kinyomkodjuk belőle. Sóval, cayenne-i borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Részeges steak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 432 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Részeges steak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
facebook