Részeges steak



Elkészítés:
1. A páclé elkészítéséhez tegyük a sört, a fokhagymát, a Worchestershire-szószt és a paradicsomszószt egy nagy, lapos üveg- vagy kerámiatálba, és jól keverjük össze.
2. A hússzeleteket forgassuk a páclébe, fedjük le, és szobahőmérsékleten legalább 180 percen vagy hűtőszekrényben egy éjszakán át pácoljuk. A pácolás alatt időnként forgassuk meg.
3. Melegítsük elő a gázzal működő grillsütőt magas fokozatra. Csöpögtessük le a húst, és tegyük félre a páclevet.
4. A hússzeleteket tegyük enyhén beolajozott grillrácsra, és mindkét oldalukat 3-5 percig süssük vagy amíg tetszés szerint átsülnek, miközben kenegessük meg a páclével. Azonnal tálaljuk.
Paradicsommártás

1. A friss paradicsomok tetejére kis keresztet vágunk. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízzel teli tálba merítjük. Lecsepegtetjük, és éles, hegyes késsel kivágjuk a csumájukat, lehúzzuk a héjukat, felnegyedeljük, a magjaikat eltávolítjuk, a paradicsomhúst pedig darabokra vágjuk. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, feldaraboljuk.
2. Serpenyőben, közepes lángon, az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, és fakanállal állandóan kevergetve éppen csak felhevítjük, hogy ne égjen oda. Beletesszük a sárgarépát, a hagymát meg a szalonnát, és óvatosan pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 10 perc).
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, és időnként megkeverve, kis lángon, 30 percig főzzük (konzervparadicsom esetében hosszabb ideig). A mártást nagy szitán átszűrjük, közben fakanállal a lehető legtöbb folyadékot és gyümölcshúst is kinyomkodjuk belőle. Sóval, cayenne-i borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.